Aanbrengen
Drowa Chips

Snel en hoogwaardig plaatsen

De Drowa chips zijn gemakkelijk en en snel aan te brengen (<1 uur voor 2 beukige, goed toegankelijke kruipruimtes) en worden los in uw kruipruimte gestort.

Dit gebeurt met behulp van speciaal ontwikkelde blaasunits. De blaasunit heeft een capaciteit van zo’n 500 m2 per dag!

Door het gebruik van deze unit worden de Drowa chips over de ruimte verdeeld, ook op anders onbereikbare plaatsen.

Bescherming van de vloer tijdens de uitvoering van werkzaamheden. Van a tm z wordt alles onder garantie uitgevoerd.

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Tot circa 100 meter opbouwafstand is geen probleem

De meest efficiënte manier om uw kruipruimte en vloer mee te isoleren is door het verplaatsen van de chips met behulp van een blaassysteem. De lichte Drowa Chips kunnen op die manier snel en gecontroleerd op de gewenste locaties gedeponeerd worden.

De blaasmachine (vrachtwagen of mobiel) worden zo dicht mogelijk bij het pand geplaatst en de lichtgewicht blaasslangen worden aangesloten en tot in de kruipruimte geplaatst. Om eventuele beschadigingen te voorkomen worden vloer en wanden afgedekt met beschermingsmateriaal.

Vanwege de krachtige werking kan er tot op afstanden van meer dan 100 meter vanaf de blaasunit gewerkt worden.

Het Drowa Blaassysteem functioneert tot opbouwlengtes van meer dan 100 meter, zodat ook moeilijke locaties bereikt kunnen worden.

Een andere optie is een mobiele blaasunit voor locaties waarbij het lastig iis om met een vrachtwagen te komen. In een dergelijk geval dienen de chips in plastic zakken naar de locatie te worden gebracht.

Gelijkmatige laag aanbrengen

Afhankelijk van de gewenste RC-waarde en de hoogte van de kruipruimte wordt dan een laag van minimaal 30 tot 35 cm dik aangebracht om zo een goede werking te garanderen.

Belangrijk hierbij is dat elke vierkante centimeter van de kruipruimte is bedekt om zo een goede werking van de isolatiechips te garanderen. (Zie ook verderop onder de tip bij het zelf isoleren van de kruipruimte)

Kruipruimte inspectie

Voorafgaand aan de uitvoering van het werk zal de kruipruimte geïnspecteerd worden om zo bijzonderheden op te sporen of eventuele probleemsituaties op te lossen. Zo wordt er regelmatig vooraf puin verwijderd uit de kruipruimte of wordt de kruipruimtebodem geëgaliseerd.

Met behulp van een blaasunit worden de Chips in een gelijkmatige laag over de gehele kruipruimte aangebracht.

Een andere factor is het opsporen van grote vochtbronnen zoals kapotte rioleringen. Ook is het mogelijk om voorafgaand aan de werkzaamheden vocht uit de kruipruimte te verwijderen.

Kruipruimte inspectie

Voorafgaand aan de uitvoering van het werk zal de kruipruimte geïnspecteerd worden om zo bijzonderheden op te sporen of eventuele probleemsituaties op te lossen.

Zo wordt er regelmatig vooraf puin verwijderd uit de kruipruimte of wordt de kruipruimtebodem geëgaliseerd. Een andere factor is het opsporen van grote vochtbronnen zoals kapotte rioleringen.

Ook is het mogelijk om voorafgaand aan de werkzaamheden vocht uit de kruipruimte te verwijderen.

Voor uitvoering van het werk wordt de kruipruimte geïnspecteerd en waar nodig geëgaliseerd door onze vakbekwame medewerkers.

Zelf Drowa Chips aanbrengen

U kunt de chips aan laten brengen of u kunt ervoor kiezen de Drowa Chips zelf aan te brengen. De Chips worden in grote plastic zakken van 500 liter aangeleverd die u eenvoudig kunt openmaken en kunt uitstrooien in de kruipruimte waarbij een laagdikte van minimaal 30 cm moet worden aangehouden.

Eenvoudig via het kruipluik of andere gaten
De meeste woningen hebben een kruipluik waardoor de kruipruimte eenvoudig te bereiken is.

Drijft op water
Staat er een laag van 10 cm water in uw kruipruimte ? Ook dan werkt Drowa Chips uitstekend door te drijven op het water en gewoon haar isolerende werking te behouden. Ondanks een laag water in uw kruipruimte kunt u toch een droger huis realiseren !

Indien u zelf de kruipruimte wilt isoleren, leveren wij Drowa Chips in handzame 500 liter verpakking bij u af.

Tip indien u zelf uw kruipruimte isoleert:

Een kruipruimte loopt normaal gesproken onder de gehele woning door, niet altijd is de kruipruimte echter één grote open ruimte, maar bestaat het uit delen, vaak gescheiden door gemetselde muurtjes.

Het is essentieel dat bij het aanbrengen van de Drowa Chips de gehele kruipruimte wordt bedekt en niet alleen op enkele delen van de kruipruimtebodem. Op plaatsen waar de Drowa Chips liggen, wordt het warmer en de lucht droger, echter de vochtige lucht zoekt het koude, niet-geïsoleerde deel van de kruipruimte op waardoor vochtigheid daar zal blijven en ook zal toenemen.

 

Dus: Uit ervaring weten wij dat bewoners met meerdere aparte kruipruimtes onder de woning denken dat het isoleren van één kruipruimte afdoende is, omdat deze bijvoorbeeld gescheiden wordt door muurtjes van de andere ruimtes. Dit is echter NIET het geval, vocht migreert in waterdamp vorm door steen en mortel en condenseert weer bij het koude deel. U zult dan vocht en koude problemen krijgen bij het niet-geïsoleerde deel (ofwel een koudebrug)

Het is dus essentieel voor een goede werking dat de gehele oppervlakte van de kruipruimte(s) onder het gehele huis wordt geïsoleerd met Drowa Chips.

Aanvullende informatie over Drowa Chips

Voordelen Drowachips

Aanbrengen Drowa Chips

Beter leefklimaat

Besparing energiekosten

Beter energielabel

Waardeverhoging woning

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl