Bestrijden schimmelproblemen

Er zijn geen schimmels zonder vocht

Schimmels kunnen alleen ontstaan indien er sprake is van hetzij een structureel te hoog vochtigheidspercentage hetzij een incidentieel hoog vochtigheidspercentage in combinatie met

Weren van vocht uit de bouwconstructie is daarom de basis voor het duurzaam bestrijden van schimmelvorming.

In het binnenmilieu voorkomende schimmels hebben een relatieve vochtigheid van ten minste 62 – 65% nodig om te kunnen groeien.

U kunt simpel zelf controleren of uw kruipruimte droog is of niet door het kruipluik te openen en te bekijken of de bodem erg vochtig is.

Aanvullende informatie over schimmelproblemen

(klik op een afbeelding )

Schimmels en vocht

Bestrijden van schimmelproblemen

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Hoe hoger de vochtigheid hoe meer schimmelgroei

Vrijwel alle soorten schimmels groeien het snelst bij een relatieve vochtigheid tussen de 90 en bijna 100%. (Bij 100% is echter geen groei mogelijk.)

Om schimmelgroei te voorkomen of te beperken is het dus zaak om voor een droger binnenklimaat te gaan zorgen.

Schimmelgroei begint normaal gesproken klein in vochtige hoekjes maar kan ongemerkt tot vele vierkante meters uitgroeien in enkele maanden tijd.

Schimmels in de badkamer komen veel voor

In een badkamer komt relatief veel schimmelvorming voor in woningen.

Dat is vrijwel zonder uitzondering te wijten aan te weinig ventilatie van deze vochtige ruimte.

Ook in keukens, schuren, kelders en kruipruimtes moet voor voldoende ventilatie worden gezorgd zodat de vochtige lucht afgevoerd kan worden en vervangen kan worden door frisse lucht met een normaal vochtigheidspercentage.

Naast schimmels en zwammen veroorzaken vochtige ruimtes ook een overdaad aan insecten en ongedierte door de gehele woning.

Verwijderen van schimmels

Het verwijderen van reguliere schimmels in badkamers kan door een gemiddeld persoon gedaan worden.

Door het toepassen van in de handel verkrijgbare schimmelverwijdering producten in combinatie met schuurspons is het mogelijk om schimmels te verwijderen.

Belangrijk hierbij is dat de bron van het vocht aangepakt wordt of – indien het om een standaard vochtige ruimte gaat – de ventilatie wordt verbeterd. (Geforceerde mechanische ventilatie of een raam open zetten).

Schimmel verwijderen : een hardnekkig klusje en niet vrij van risico's: gebruik daarom de juiste middelen en ventileer continu.

Drowa verlaagt vochtigheidspercentage

Tienduizenden woningeigenaren, bedrijfspandeigenaren en woningstichtingen (t.b.v. huurwoningen) zijn u reeds voorgegaan in de beslissing om de kruipruimte te isoleren met de unieke Drowa Chips, een lichtgewicht, herbruikbaar, vochtbestrijdend en isolerend isolatiemiddel voor in de kruipruimte.

Een investering die u snel terug zult verdienen en daarnaast verbetert u uw leefklimaat, behoedt u uw woning voor vochtschade en verbetert u uw Energielabel en verhoogt u de waarde van uw woning.

Wat kost isolatie met Drowa Chips ? Dat verschilt van geval tot geval: vraag daarom gratis en vrijblijvend een offerte via internet aan.

Wij kunnen de Drowa Chips voor u aanbrengen, maar u kunt ook alleen Drowa Chips bestellen en zelf aanbrengen.

Ook Zelf aan te brengen

U kunt de chips aan laten brengen of u kunt ervoor kiezen de Drowa Chips zelf aan te brengen. De Chips worden in grote plastic zakken van 500 liter aangeleverd die u eenvoudig kunt openmaken en kunt uitstrooien in de kruipruimte waarbij een laagdikte van minimaal 30 cm moet worden aangehouden.

Eenvoudig via het kruipluik of andere gaten
De meeste woningen hebben een kruipluik waardoor de kruipruimte eenvoudig te bereiken is.

Drijft op water
Staat er een laag van 10 cm water in uw kruipruimte ? Ook dan werkt Drowa Chips uitstekend door te drijven op het water en gewoon haar isolerende werking te behouden. Ondanks een laag water in uw kruipruimte kunt u toch een droger huis realiseren !

Drowa Chips worden met behulp van een portable blaasunit in de kruipruimte geblazen.

Aanvullende informatie over vochtproblemen

Koude vloer

Aangetaste muren

Optrekkend vocht

Vocht in kruipruimte

Schimmel

Ongedierte

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl