Vloerisolatie

Wat is vloerisolatie?

Een groot verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie is er niet.

Met vloerisolatie wordt in deze context bedoeld dat aan de onderkant van de begane grond vloer isolatie wordt aangebracht, ten opzichte van bodemisolatie die uitgaat van isolatie dat op de vloer van de kruipruimte wordt aangebracht.

Veelal zijn dit systemen die in nieuwbouwwoningen worden toegepast.

Traditionele vloerisolatie wordt aan de onderzijde van de vloer bevestigd. De kruipruimte zelf blijft echter vochtig in tegenstelling tot de Drowa methode.

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Verschil bodemisolatie en vloerisolatie

Het verschil zit hem in de werking: bodemisolatie of bodemafsluiting zorgt voor een directe isolatie of afsluiting van vocht bij de bron, namelijk de vloer van de kruipruimte.

Vocht blijft hierdoor op een grotere afstand van de begane grond vloer ten opzicht van vloerisolatie.

Echter, gezien de vaak beperkte hoogte van de kruipruimte gaat het vaak om verschillen van zo’n 30 a 40 cm.

Daarnaast heeft een bodemafsluitingsproduct als Drowa Chips het voordeel dat de kruipruimte niet kleiner wordt, aangezien deze chips zgn ‘doorwaadbaar’zijn. Tevens is het ventilatie-effect bij bodemisolatie sterker dan bij vloerisolatie.

Drowa Chips worden - zeker in lagere kruipruimtes - aangebracht tot aan de onderzijde van de vloer. De kruipruimte blijft echter betreedbaar.

Vloerisolatie is niet hermetisch

Het leidingwerk dat door de kruipruimte loopt, zoals waterleiding, gasleiding,electriciteit en riolering zal op een gegeven moment via de begane grond doorgevoerd worden naar hoger gelegen verdiepingen.

Op de plaats waar het leidingwerk door de vloer gaat kan er geen vloerisolatie worden aangebracht. Vaak wordt er wel gebruik gemaakt van purschuim, maar dat geeft geen afdoende verbinding tussen de aanwezige vloerisolatie (vaak Polystyreen) en blijft daardoor zowel vocht, koude als stand doorlaten.

Het leidingwerk werkt zelfs geleidend en zal omdat het kouder is dan de vloerisolatie ook vocht aantrekken. Rondom het binnenkomende leidingwerk ziet men dan op de begane grond vaak vocht en schimmel verschijnen.

Vloerisolatie gaat veelal kapot na enkele jaren waardoor koudebruggen ontstaan en de isolatie niet meer werkt.werking.

Drowa: de nr.1 in Nederland

Tienduizenden woningeigenaren, bedrijfspandeigenaren en woningstichtingen (t.b.v. huurwoningen) zijn u reeds voorgegaan in de beslissing om de kruipruimte te isoleren met de unieke Drowa Chips, een lichtgewicht, herbruikbaar, vochtbestrijdend en isolerend isolatiemiddel voor in de kruipruimte.

Een investering die u snel terug zult verdienen en daarnaast verbetert u uw leefklimaat, behoedt u uw woning voor vochtschade en verbetert u uw Energielabel en verhoogt u de waarde van uw woning.

Wat kost isolatie met Drowa Chips ? Dat verschilt van geval tot geval: vraag daarom gratis en vrijblijvend een offerte via internet aan.

Wij kunnen de Drowa Chips voor u aanbrengen, maar u kunt ook alleen Drowa Chips bestellen en zelf aanbrengen.

Aanvullende informatie over vochtoplossingen

Kruipruimte isolatie

Bodemisolatie

Vloerisolatie

Vochtwering & bestrijding

Drowa Chips DEMO film

Tros Radar over Drowa

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl