Bodemisolatie

Wat is bodemisolatie ?

Bodemisolatie is een isolatiemiddel dat de bodem van de kruipruimte afdekt en izorgt voor een isolerende werking ten opzichte van de rest van de kruipruimte. Drowa Chips is een kruipruimte isolatiemateriaal dat aangebracht wordt op de bodem en deze isoleert.

Hierdoor wordt de rest van de kruipruimte minder vochtig en warmer. Een bodemafsluiter is veelal een zwaarder product zoals zand of schelpen dat de gehele bodem afsluit van de rest en zo vocht bestrijdt. Vooral schelpen zijn als natuurproduct hiervoor geschikt en kunnen ook goed tegen vocht.

Het grote verschil tussen bodemafsluiting en bodemisolatie is de isolatiewaarde die bij bodemisolatie veel groter is. Ook folie wordt als bodemafsluiter gebruikt, maar heeft heel beperkte positieve werking.

Vochtigheid kruipruimte wordt mede beïnvloed door weer- en grondwateromstandigheden.

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Zand en schelpen

In veel gevallen is er sprake van vocht op de vloer van de kruipruimte. Plassen water die zijn ontstaan door verschillende oorzaken.

Door het bedekken of afdekken van dat vocht wordt dat afgescheiden van de rest van de kruipruimte. Veelal wordt zand gebruikt dat een zwaar gewicht heeft en weerstand kan bieden aan stijgende grondwaterstanden. Ook past men zand vaak als kruipruimte verhoging toe. Een ander optie is om folie toe te passen. De isolatiewaarde van folie is echter nihil.

Door het aan laten brengen van zware bodemafsluitingsmaterialen zoals zand of schelpen hoogt u uw kruipruimte vloer op én brengt u (met zand) grote druk aan waardoor water onderdrukt zal worden. In combinatie met bijvoorbeeld Drowa Chips of schelpen is dat een uitstekende manier om zeer vochtige kruipruimtes aan te pakken.

Zand als bodemafsluiting heeft een minimaal isolerende werking, maar bedekt wel plassen water en eventuele organische resten.

Wilt u meer weten over zand en schelpen als bodemafsluiting ? Kijk dan eens op www.debodemafsluiter.nl

Schelpen bestrijden vocht

Middels het isoleren van de bodem van de kruipruimte vermindert het warmtetransport naar de ondergrond; hierdoor neemt de temperatuur in de kruipruimte toe, waardoor het warmteverlies via de begane grondvloer afneemt.

Omdat verdamping van vocht energie (warmte) vereist zal indien de verdamping van vocht kleiner wordt ook minder warmte voor deze verdamping nodig zijn, dit levert eveneens een vermindering van het warmteverlies op.

Daarnaast leidt een lagere verdamping van vocht tot een verlaging van de relatieve luchtvochtigheid (RV) in de kruipruimte. (bron: Basisboek Isoleren, A.H.L.G. Bone).

Schelpen zijn ook zwaar qua gewicht en kunnen prima dienen als bodemafsluiting, maar hebben ook een isolerende werking.

Drowa: de nr.1 in Nederland

Tienduizenden woningeigenaren, bedrijfspandeigenaren en woningstichtingen (t.b.v. huurwoningen) zijn u reeds voorgegaan in de beslissing om de kruipruimte te isoleren met de unieke Drowa Chips, een lichtgewicht, herbruikbaar, vochtbestrijdend en isolerend isolatiemiddel voor in de kruipruimte.

Een investering die u snel terug zult verdienen en daarnaast verbetert u uw leefklimaat, behoedt u uw woning voor vochtschade en verbetert u uw Energielabel en verhoogt u de waarde van uw woning.

Wat kost isolatie met Drowa Chips ? Dat verschilt van geval tot geval: vraag daarom gratis en vrijblijvend een offerte via internet aan.

Wij kunnen de Drowa Chips voor u aanbrengen, maar u kunt ook alleen Drowa Chips bestellen en zelf aanbrengen.

Aanvullende informatie over vochtoplossingen

Kruipruimte isolatie

Bodemisolatie

Vloerisolatie

Vochtwering & bestrijding

Drowa Chips DEMO film

Tros Radar over Drowa

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl