Veelgestelde vragen

Drowa Chips en vragen

Op deze pagina worden veelgestelde vragen over Drowa Chips behandeld, zoals de vraag of Drowa Chips zelf aangebracht kunnen worden (=ja), wat het jaarlijks bespaart op de energiekosten, of Drowa Chips tegen vocht in de kruipruimte bestand zijn (=ja), of het milieuvriendelijk is (=ja) en wat de kosten zijn.

Enkele vragen worden wat diepgravender behandeld: deze staan op aparte pagina’s en kunt u bereiken via de bovenstaande navigatiebalk of door op 1 van onderstaande afbeeldingen te klikken.

Worden uw vragen niet beantwoord ? Stel uw vragen dan geheel gratis en vrijblijvend via het informatie-aanvraag formulier.

Veelgestelde vragen over de nr. 1 kruipruimte isolatie

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Financiële besparing per jaar wegen Drowa Chips

Per m2 geïsoleerd oppervlak bespaart u circ 3 tot 6 m3 gas op jaarbasis. Voor een oppervlakte van de kruipruimte van 50 m2 bespaart u dus tussen de 150m3 en 300 m3 gas per jaar. Bij een besparing van 150 m3 per jaar bespaart u circa 150 x € 0,65(prijspeil gas 2014) = € 96,00 per jaar bij de huidige gasprijzen.

In geval van 300 m3 bespaart u 300 x € 0,65 = € 195 per jaar.

U krijgt standaard 10 jaar garantie op Drowa Chips, maar in feite is de werking vele malen langer. U kunt dus in 10 jaar tijd € 960,00 tot € 1950 besparen bij de huidige gasprijzen.

Door Drowa Chips zult u minder geld kwijt zijn aan herstel van de woning vanwege vochtbeschadigingen.

Kun je Drowa Chips
zelf aanbrengen ?

Ja, Drowa Chips zijn zelf aan te brengen. De Drowa Chips worden door ons aangeleverd in plastic zakken van 500 liter per stuk. Indien de kruipruimte groot genoeg is, kan een zak geheel ingebracht worden, stuk gesneden worden en kunnen de chips uitgestrooid worden. Indien de zakken niet door het kruipluik passen of de kruipruimte klein is, dient men de chips handmatig aan te brengen.

Gecertificeerde leveranciers van Drowa Chips gebruiken specialistische blaasapparatuur waardoor er sneller gewerkt kan worden en ook de verste, moeilijk bereikbare plaatsen van de kruipruimte geïsoleerd kunnen worden.

Een warme deken van Drowa Chips beschermt zowel de begane grond vloer als het leidingwerk.

Tip indien u zelf uw kruipruimte isoleert:

Een kruipruimte loopt normaal gesproken onder de gehele woning door, niet altijd is de kruipruimte echter één grote open ruimte, maar bestaat het uit delen, vaak gescheiden door gemetselde muurtjes.

Het is essentieel dat bij het aanbrengen van de Drowa Chips de gehele kruipruimte wordt bedekt en niet alleen op enkele delen van de kruipruimtebodem.

Op plaatsen waar de Drowa Chips liggen, wordt het warmer en de lucht droger, echter de vochtige lucht zoekt het koude, niet-geïsoleerde deel van de kruipruimte op waardoor vochtigheid daar zal blijven en ook zal toenemen.

 

Een warme deken van Drowa Chips beschermt zowel de begane grond vloer als het leidingwerk.

Dus: Uit ervaring weten wij dat bewoners met meerdere aparte kruipruimtes onder de woning denken dat het isoleren van één kruipruimte afdoende is, omdat deze bijvoorbeeld gescheiden wordt door muurtjes van de andere ruimtes. Dit is echter NIET het geval, vocht migreert in waterdamp vorm door steen en mortel en condenseert weer bij het koude deel. U zult dan vocht en koude problemen krijgen bij het niet-geïsoleerde deel (ofwel een koudebrug)

Het is dus essentieel voor een goede werking dat de gehele oppervlakte van de kruipruimte(s) onder het gehele huis wordt geïsoleerd met Drowa Chips.

Wordt de vloer warmer met Drowa Chips ?

Ja, de temperatuur boven de vloer wordt sowieso met circa 4 graden verhoogd.

U moet zich voorstellen dat een niet geïsoleerde vloer c.q. kruipruimte direct de temperatuur doorgaat aan de bovengelegen vloer.

Doordat warme lucht stijgt, heeft het hoger draaien van de thermostaat ook niet altijd het gewenste effect.

Drowa Chips is een uitstekende manier om de temperatuur van de vloer te verhogen zonder de verwarming hoger te draaien, sterker nog: de verwarming kan lager worden gedraaid !

Sowieso een 4 graden warmere vloer bij gelijkblijvende condities indien u Drowa Chips aan laten brengen.

Hoe snel is de investering terugverdiend ?

Voor een gemiddelde woning is de huidige besparing op gaskosten tussen de € 150 en € 195 per jaar.

Met het stijgen van de gasprijzen wordt deze besparing elk jaar groter. Daarnaast bespaart u op indirecte kosten als aantasting kruipruimte en verhoogt u de waarde van uw woning.

Ook het verbeteren van het comfort is moeilijk in geld uit te drukken, maar wel aanwezig.

Puur gebaseerd op besparing op gas moet u denken aan een terugverdientijd van gemiddeld 5 tot 6 jaar.

Nog een positief effect : Drowa Chips werken vooral onder houten vloeren geluidsisolerend.

Ook een droge en warme vloer ?

Het effect van een isolerende warme deken van Drowa Chips in uw koude en vochtige kruipruimte is groot: uw begane grond vloer wordt direct enkele graden warmer en dat heeft effect op niet alleen de gehele benedenverdieping, maar zelfs op de gehele woning !

Uw woning wordt veel behaaglijker, u zult besparen op verwarmingskosten, zowel uw kruipruimte als uw woning zullen droger worden waardoor schimmel en ongedierte veel minder kans krijgen en uw woning niet aangetast zult worden.

De investering in Drowa Chips verdient u binnen 5 tot 7 jaar geheel terug aan alleen de besparing op energiekosten.

Daarnaast geldt tot en met 30 juni 2015 een aantrekkelijke subsidie in de vorm van btw korting op arbeidskosten. Maak daar gebruik van

Ook een droge en warme vloer ?

Veelgestelde vragen + antwoorden over Drowa Chips

Drowa & Vloerverwarming

Drowa als geluidsisolatie

Zelf vloer isoleren

Tips houten vloer isolatie

Verschil schelpen & Drowa

Energielabel & Drowachips

Kosten Drowachips

Goedkoop = duurkoop

Informatie kruipruimte

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl