Energielabel en Drowa Chips ?

Energielabel: binnenkort meer informatie

De warmte die door de CV-ketel wordt opgewekt en door middel van het water verder wordt getransporteerd, wordt door verwarmingselementen overgedragen aan de verschillende ruimten. De volgende verwarmingselementen zijn in een CV-installatie toe te passen:

  • Radiatoren
  • Convectors
  • Vloerverwarming
  • wandverwarming

De Drowa Chip beschikt over uitstekende specificaties waardoor het bij uitstek geschikt is voor gebruik in vochtige ruimtes.

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Vloerverwarming

Hoewel de Romeinen vroeger al wisten dat vloerverwarming een ideale manier van verwarmen is, heeft het lang geduurd voordat deze manier van verwarmen in ons land opgang vond. Daarin kwam verandering toen de flexibele kunststof buis in de handel kwam. Vloerverwarming wordt op goed geïsoleerde vloeren aangelegd.

De warrntedoorgangsweerstand van de vloer moet minimaal 2,5 m2 • KlW zijn. Vloerverwarming is vrij traag, hetgeen een nadeel is als je een vertrek snel moet opwarmen.

De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 50°. Het warme water dat door de buizen loopt, moet immers eerst zijn omgeving, die bestaat uit beton, opwarmen.

TNO geeft aan dat door Drowa Chips de gemiddelde temperatuur aan de (woonkamer)vloer met maar liefst 4 graden Celsius stijgt.

Pas daarna geeft het zijn warmte af aan het vertrek. Voordeel van een vloerverwarrningssysteern is echter dat je een behaaglijk leefklimaat kunt creëren doordat de warmte van de vloer af omhoog komt.

Hierdoor wordt een ruimte efficiënter verwarmd. Dit compenseert de lage temperatuur van het gebruikte water. (bron:Basiskennis Bouwen, Thiememeulenhoff).

Positief effect Drowa Chips op vloerverwarming

Een belangrijk positief effect van de Drowa Chips kruipruimte isolatie is dat het kruipruimtes droger en warmer maakt waardoor op de begane grond de vloer tot wel 4 graden warmer aan gaat voelen.

Indien in een woning vloerverwarming is aangelegd, zowel electrisch als via de CV, dan zal de kruipruimte isolatie er zorg voor dragen dat de vloer én sneller op temperatuur zal zijn (want hij hoeft 4 graden minder te overbruggen) en langer zal behouden (afkoelingsperiode duurt langer indien de vloerverwarming wordt afgezet) én is het gemakkelijk op temperatuur houden van de vloer.

Sneller, warmer en tegen minder energiekosten

Door gebruik van Drowa Chips verbetert u de werking van uw vloerverwarmingsysteem en bespaart u op energiekosten.

Wat is een behaaglijke
temperatuur ?

De zogenaamde behaaglijkheidstemperatuur is een gemiddelde temperatuur van de luchttemperatuur en de temperatuur van de vlakken om ons heen.

Niet- of slecht geïsoleerde muren, vloeren of ruiten zorgen voor een lagere temperatuur die weer gecompenseerd moet worden door een hogere luchttemperatuur.

Dat veroorzaakt weer hogere energiekosten.

Ondanks de compensatie door het omhoogdraaien van de verwarming zal het evenwel niet prettig zijn om in de buurt te verblijven van koudere vlakken zoals een koud raam of een koude vloer (koudestraling).

Ook vochtige vloeren worden bestreden door de kruipruimte met Drowa Chips te isoleren.

Veelgestelde vragen + antwoorden over Drowa Chips

Drowa & Vloerverwarming

Drowa als geluidsisolatie

Zelf vloer isoleren

Tips houten vloer isolatie

Verschil schelpen & Drowa

Energielabel & Drowachips

Kosten Drowachips

Goedkoop = duurkoop

Informatie kruipruimte

GRATIS & VRIJBLIJVEND OFFERTE AANVRAGEN MET SUBSIDIE

Andere relevante websites:

Devochtbestrijder.nl

Dezonnepaneelexpert.nl

Debodemafsluiter.nl

Isolerenspouwmuren.nl